Friday, 22 August 2014

#MalaysiaBerkabung

Assalamualaikum.







22 August 2014.
Malaysia berkabung.

Salam takziah kepada keluarga dan sahabat to those on board. Semoga roh mereka ditempat di kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah.

Hari ni satu Malaysia bersedih. FYI, my eldest brother study kat Moscow, Russia. Nak dijadikan cerita bersyukurlah dia bukan salah satu daripada mangsa-mangsa MH17. Jadual flight dia yang sebenarnya bila dia nk pergi Moscow, M'sia > Ams > Moscow. n bila balik, Moscow > Dubai > M'sia. Syukur alhamdulillah dia bukan mangsa. My aunt kat KL yang jaga dia masa dia buat persediaan sebelum ke Moscow dulu mmg terus call family kitorang bila dapat tahu pasal MH17 at the morning the day that accident happened.


Ada dua kesyukuran di situ. My bro balik 1 day earlier and flight dia tak singgah kat Amsterdam. Fuhhhh....Tapi my cousin cakap salah satu mangsa on board is her friend's cousin.

Inna Lillahi Wainna Ilaihi Raji'un. "To Allah we belong and to Him is our return"'.

Yours Sincerely,
NIA 



Wednesday, 13 August 2014

Kawai August Giveaway

Assalamualaikum.

Bismillahirahmanirahim.


Kawaii Giveaway By Rara Deluxe


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Assalamualaikum.Jom sama-sama meriahkan Kawaii Giveaway By Rara Deluxe.Terdapat banyak hadiah-hadiah gempak yang boleh dimenangi.Antaranya ialah Bag dan poster EXO,Button badge,Cash,Hadiah Misteri,Shawl,Tudung Bawal Hoodies,Ladies Accessories,Hand Mask,Viel,Notebook.Jutaan terima kasih ditujukan kepada sponsor yang sudi menaja giveaway ini ^^ 


The Presents tha I wish to own : Shawl and Ladies Accessories. 
Jomlah join because it is a easy going and fun GA...^^

Tuesday, 5 August 2014

[GIVEAWAY] Note Cards From Jasper

Assalamualaikum.

Hey, hey, hey.

Second time join GA. Hoping that I'm lucky enough^^. Kali ni GA dari Farah, who's currently stay at Canada, I think laaa.. Hehehe. Waaa...jauh tu....

Tajuk GA ni, Note Cards From Jasper dari Doodles Of Life .

http://ilovekinderbueno.blogspot.ca/2014/07/giveaway-note-cards-from-jasper.html
Tekan sini

Wish me luck and jomlah join sekali ;)

Thursday, 27 March 2014

#Pray4MH370

#Pray4MH370


#Hope4AMiracle2Happen



Lebarkan sayapmu...

Hilang tanpa jejak...

Di manakah MH370?

Ya Allah...

Kalau tenggelam Engkau timbulkanlah...

Kalau hilang Engkau pulangkanlah...

Kalau hidup kami Bersyukur...

Kalau sudah tiada kami Redha ya Allah...



Saturday, 15 March 2014

Koizora : Sky of Love ( Drama ver.)



Assalamualaikum.

Terbaik tak gambar tu?

Yup! Terbaik macam storyline dia jugak.

Yang rambut putih tu Sakurai Hiro (Seto Koji) and that girl is Tahara Mika (Mizusawa Elena). Drama 6 episode yang extremely sad that made me cried my heart out! 

It was based on true love story that had touch many heart sesiapa yang dah tengok cite nih. This story was so popular that ada lama bentuk drama, filem cartoon, komik online, komik etc. Can you believe it?

Memang I cakap sediih tahap dewa cerita ni. Dari mula-mula sampai akhir episode confirm akan leleh dowh!
Kisah tentang first love yang dilalui oleh seorang gadis remaja biasa yang bernama Mika dengan Hiro. cabaran yang diorang lalui langsung tak terbayang di fikiran I masa first tengok cerita ni.

Selalunya kan kita dah dapat ramal ending suatu movie tu macam mana kan but this one you can't expect anything, my dear. Mesti semua ingat storyline cerita ni macam ni kan?

They fall in love - They broke up - They made up again - They live happy forever after.

NOPE! You are absolutely wrong! They never get to be happy forever after. That boleh nak cerita nak semuanya sebab korang kena tentok sendiri nanti tak jadi kalau I cerita. Cari and tengok sendiri ek. It was a sad ending my dear! Korang mesti tengok ni! kalau tak korang memang rugi!

Love and fear,
NAMZA